fbpx
 
НОВИНИ
РЕГІОНИ
АР Крим
Вінниця
Волинь
Дніпропетровськ
Донецьк
Житомир
Закарпаття
Запоріжжя
Івано-Франківськ
Київська обл.
Кіровоград
Луганськ
Львів
Миколаїв
Одеса
Полтава
Рівне
Суми
Тернопіль
Харкiв
Херсон
Хмельницький
Черкаси
Чернівці
Чернігів
м. Cевастополь
м. Київ
Світ
Білорусь
КАТЕГОРІЇ
всі теми
Новини Cтудреспубліки
Новини НДЛМ
Новини ВМГО
Аналітика
 
НОВИНИ
24-08-2022   всі теми  /  Україна
З Новим Днем Народження України!

Павло Вікнянський: «Наша любима країна в смертельній небезпеці. Переконані, що Український Народ обов’язково доб’ється нашої спільної Української Перемоги! Й Інакша Соборна СуперУкраїна стане лідеркою Оновленого Світу. Солідаризуймося! Не біймося надзусиль! Всюди маємо прагнути справжньої свободи і бути попереду: на передовій — в боях з путінськими окупантами, на трудовому фронті, у волонтерській справі й на полі мисленнєвих змагань» [+ відео].

Докладніше...
21-04-2022   всі теми  /  Україна
Христос Воскресе!

Павло Вікнянський: «Нехай Господь дасть нам більше волі та скріплює нас усіх у ці часи темряви — для Перетворення, для Переображення. Спаситель наш здолав ворота пекла, аби ми пробудилися до вічного життя. І Україна зараз так само — долає Антихриста! Перемога — за Правдою! Слава Українському Народові! Христос Воскресе! Воскресне й Україна!»

Докладніше...
24-02-2022   всі теми  /  Україна
Перемога — за Правдою! Слава Українському Народові!

Що ще, опріч захисту, можна зробити, коли держава твоєї країни слабка, а на неї злочинно напав імперіаліст? У тяжкі, доленосні для українців і українок часи Студреспубліка й інші люди довгої доброї волі не лише кличуть до розумної Солідарності, а й пропонують ефективні рішення, які були б корисні всім. Ви можете чимось допомогти іншим або вам самим потрібна допомога? — просимо користуватися Telegram-ботом Республіканського (Громадянського) штабу солідарності, який довів свою ефективність під час виборів та ковіду [+ відео] (далі — укр, en, fr, de, 中文, sp, it, العربية).

Докладніше...
18-02-2022   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Україна
Чи здатні ми на Перетворення? (результати конкурсного відбору на ЗиСР-ХІV, оновлено)

[У зв'язку з військовим станом переносимо ЗиСР-ХIV на пізніший термін. Перемога — за правдою! Слава Українському народові!] Незабаром у Карпатах, на Буковині, у Готельному комплексі «Гірський світанок» (гірськолижно-туристичний комплекс «Мигово», с. Мигове, Вижницький р-н, Чернівецька обл.) проходитиме ключова інтелектуальна подія сезону — «XIV Зимова Студреспубліка» на тему «Перетворення України та світу» [+ аватарки].

Докладніше...
16-02-2022   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Полтава
Полтавщина повинна стати щасливим регіоном можливостей!

Послідовно, за участі провідних мислителів/ьок і практиків/ес України та зарубіжжя, Студреспубліка досліджує і опрацьовує проблематику перетворення, модернізації, інаватування України та світу. Полтавські республіканці відповідають за свій регіон, тому з 11 по 13 лютого на базі ДТВ «Сонячний» (с. Омельник, Кременчуцький р-н) провели найінтелектуальнішу подію на Полтавщині — X ювілейний Полтавський етап проєкту «Зимова Студреспубліка» на тему «Як нам перетворити Полтавщину?»

Докладніше...
15-02-2022   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Україна
Любов проти конфронтації, варваризації та дебілізації

Любов — це примноження Спільного Блага! Любов сильніша за патріархат, фашизм, сексизм, мізогінію та залякування. А прогрес неможливий, якщо за нього не боротися солідарно, зі взаємною довірою та повагою. До Дня св. Валентина в рамках традиційної акції «Стіна кохання» від Студреспубліки по різних регіонах України люди зичили один одному миру та добра.

Докладніше...
14-02-2022   всі теми  /  Донецьк
Для миру потрібна молода здорова бадьора думка!

Студреспубліка послідовно стоїть на сторожі миру. Звісно, і в теперішні важкі й тривожні часи. Саме тому 10 лютого у Маріуполі республіканці провели для молоді модельну гру, присвячену досягненню миру на Донбасі. Подія відбулася в рамках форуму «Майбутнє України. Молодь. Освіта. Мир на Донбасі», організованого Національною платформою примирення та єдності.

Докладніше...
11-02-2022   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Україна
Чи ще здатні ми любити?

Прогрес неможливий, якщо за нього не боротися солідарно, з любов’ю та повагою один до одного. Тільки так і працюють республіканці. На День св. Валентина Студреспубліка запрошує всіх долучитися до акції «Стіна кохання». У різних регіонах України на спеціальних «стінах» можна в оригінальний спосіб залишити побажання тим, кого любите, сфоткатися чи запилити ексклюзивний відос й отримати в подарунок крутезну республіканську «валентинку», яку потім подарувати коханому або коханій. Чекаємо на вас!

Докладніше...
02-02-2022   Аналітика  /  Україна
Наслідки неповаги до багатоманіття

Маємо бути пильними, адже звільнитися від ідеології неможливо, відповідно ідеологія є і можливістю, і викликом. Тим паче, коли втрачено абсолютно очевидне для початку пострадянської трансформації знання щодо поваги до багатоманіття і неповторення ідеологічного диктату. Наявна маніпуляція колективним безпам’ятством прямо пов’язана з автократизацією, гальмує внутрішньоукраїнський діалог, підживлює старі й веде до нових колективних травм. «Ідеологічна монополія на пам’ять» — тема доповіді філософа, експерта Студреспубліки Михайла Мінакова, виголошеної під час ІV Громадянського лекторію «Політика пам’яті як політика для живих» [+ відео].

Докладніше...
24-01-2022   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Україна
Як творити Інакшу Україну? (оновлено)

[У зв’язку з військовим станом переносимо ЗиСР-ХIV на пізніший термін. Перемога — за правдою! Слава Українському народові!] Планета й Україна в суперкризі — але дієвих кроків до її подолання немає, як немає і відповідальності перед майбутнім та людством. Звісно, бо коли відмовляються од перетворення світу, це призводить до того, що вже й описати цей світ не здатні. Інакша Україна супроти летальної дистопії та ресентименту — отаке надзавдання стоїть перед Поколінням Республіки. А вивільнення нашої країни може стати дороговказом і шансом для цілого світу! Саме тому тема ЗиСР-XIV у Карпатах — «Перетворення України та світу». Запрошуємо і вас долучитися! Реєструйтеся! [+ аватарки]

Докладніше...
14-01-2022   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Полтава
Як нам перетворювати Полтавщину?

З 11 по 13 лютого біля Кременчука проходитиме найінтелектуальніша подія на Полтавщині — Х ювілейний Полтавський етап проєкту «Зимова Студреспубліка» на тему «Як нам перетворювати Полтавщину?». Запрошуємо до участі активних полтавців/ок (не тільки студентів/ок), незалежно від віку, статі, посад, статків, політичних позицій, релігійних уподобань, мови, національності, культури, звичаїв і соціального статусу. Головний критерій — бажання творення прогресу на Полтавщині.

Докладніше...
11-01-2022   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Україна
Студреспубліка: публічний фінансовий звіт за 2021 рік

У часи суперкризи і все більшої демодернізації України ми, республіканці, чинимо опір деградації і докладаємо (над)зусиль заради прогресу України та світу. Осмислюємо й опрацьовуємо виклики Майбутнього і звично реалізуємо багато активностей. Традиційно публікуємо фінансовий звіт за рік.

Докладніше...
31-12-2021   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Україна
З Новим роком та Різдвяними святами!

Павло Вікнянський: «Щиро вітаємо з Новим роком та Різдвяними святами! Хто, як не ми, мали би розуміти природу теперішніх драматичних процесів і їхню невипадковість?! Окрім здатності до рефлексії, аналізу та осмислення проблем, маємо волю і навички до роботи з Майбутнім, до інноватування України та світу! Тож ще важче працюватимемо і даруватимемо одні одному радість спільної дії! Переможемо!» (далі — укр, en)

Докладніше...
24-12-2021   всі теми  /  м. Київ
Оновлюймо молодіжну політику!

Переконані, що Україна має рухати прогрес у світі. Саме тут, у нас, має бути простір суперрозвитку для передових розробок і практик у царині роботи з дітьми та молоддю. Тож кардинально нова молодіжна політика, здатна формувати прогресивне, інноваційне і позитивне Майбутнє, — це не якась, «одна з…», державних політик, а пріоритетна. Круглий стіл «Відродження молодіжної політики», який відбувся у Києві 23 грудня у Голосіївській РДА, став початком живої і виваженої широкої дискусії про нову молодіжну політику.

Докладніше...
23-12-2021   Новини ВМГО "Студентська республіка"  /  Херсон
Знайомтеся, «Кращі студент(к)и Херсонщини»!

Здійснилось! У Херсоні, у Палаці молоді і студентів, відбулося масштабне молодіжне свято — обласний етап Всеукраїнської конкурсної програми «Кращий студент України» від Студреспубліки. Конкурсні номінації знайшли своїх переможців/ниць, а в комплексній характеристиці першість виборов Гліб Смолєв [+ відео].

Докладніше...






Всі новини можна переглянути в архіві